Bora-Bora-Wedding

Bröllopsresa i Bora Bora

Bora-Bora-WeddingEfter en av livets största dagar, bröllopsdagen, är det givetvis dags för en romantisk bröllopsresa! Vill ni passa på att unna er en resa till ett riktigt paradis på jorden för att njuta av varandras sällskap i en fantastisk miljö är Bora Bora en given destination. Här hittar ni lite information om Bora Bora som kommer väl till pass om ni är sugna på att bege er till en av världens vackraste öar.

Paradiset Bora Bora
Den tropiska ön Bora Bora är en del av Sällskapsöarna och Franska Polynesien. Ön ligger belägen i Stilla Havet – mellan Australien och USA. Bora Bora bjuder på hänförande natur med kritvita stränder, svajande palmer, hibiskusblommor, turkost vatten och möjligheten att bo i en bungalow. Här kan ni lapa sol på stranden, vandra i grönskande dalar, åka segelbåt med solnedgången som bakgrund och givetvis snorkla bland färgglada fiskar och koraller!

Kort information om Bora Bora
I dag har ön Bora Bora cirka 9000 invånare varav ungefär 5000 personer bor och lever i staden Vaitape medan övriga bor i byar så som Anau och Faanui. De officiella språken på Bora Bora är franska och tahitiska – dock kan ni ta er runt med hjälp av engelska också i turistområdena. Ett tips är att försöka lära er en och annan fras på franska. Vad gäller valutan är det CFP (pacific franc) som gäller. I dag erbjuder de flesta lyxhotell på Bora Bora fritt wi-fi till sina gäster – men om ni vill vara säkra på att ni får tillgång till internet är det värt att kontrollera detta i samband med bokningen. En del tar betalt för att ni ska kunna använda internet medan detta är en bekvämlighet som ingår hos andra. Glöm inte att ta med en adapter om ni vill använda eluttagen för att exempelvis använda hårfön eller använda laddare till mobil och kamera.

Väder och klimat
I samband med att ni bestämmer er för att åka på bröllopsresa till Bora Bora kan det vara bra att veta att det finns två säsonger. Mellan november och april pågår den polynesiska vintern och det är också då det regnar som mest och luftfuktigheten ökar. Så för att ni ska säkra soliga dagar är det värt att boka resan mellan maj och oktober då det är sommar och den torra perioden infaller. Oavsett när på året ni åker varierar temperaturen mellan +26 och +30 grader.

Visum inför resan
Det finns vissa restriktioner för hur länge du får stanna på Bora Bora beroende på vilket land du kommer från. För att ni ska veta exakt vad som gäller kring turistvisum på Bora Bora behöver ni kontakta den franska ambassaden.

Flyg till Bora Bora
Ta er tid att besöka prisjämförelsesajter när ni ska boka flyg till Bora Bora. På så vis blir det lite lättare att hitta en resa och ett alternativ som passar er allra bäst – både vad gäller pris och flygtid. Beroende på varifrån ni flyger varierar restiden. Dock kan ni förbereda er på att det tar mellan 30 och 45 timmar enkel väg med minst två stopp. Glöm inte att kontrollera paketerbjudanden med flyg och hotell till Bora Bora via resebyråer också!

Ta er runt och upptäck ön
Bora Bora är en del av en ögrupp och runt själva huvudön är mindre öar belägna. Det finns med andra ord en hel del att upptäcka runt omkring och därmed är också båt det främst transportmedlet. Ni kan även hyra en cykel eller en moped om ni vill ta er runt på själva ön. Eller ta en taxi!

Det finns en hel del roliga aktiviteter på Bora Bora som ni kommer kunna ta del av om ni tar er runt ön. Bland vattenaktiviteterna kan ni ägna er åt snorkling, dykning och simning exempelvis – men ni kan också åka jetski, hyra en båt eller kajak, mata hajar, vindsurfa och mycket mer. Om ni vill roa er på land kan ni som sagt se er omkring med hjälp av cykel eller moped, åka fyrhjuling, ni kan gå med på guidade turer till Mount Pahia och Mount Otemanu, gå på picknick, avnjuta spabehandlingar, shoppa, rida eller helt enkelt ligga på stranden och njuta.

Shoppa på Bora Bora
Ni kan ge er ut på en liten shoppingtur på Bora Bora och köpa med fina souvenirer från denna vackra ö. Det mest speciella minnet ni kan få med er hem är förmodligen pärlorna som ön är känd för. Var dock noga med var ni köper dem! Vill ni hålla er till en lägre prisklass finns det andra fina och roliga saker att shoppa på Bora Bora så som kokosnötter, tvålar, oljor, träfigurer, korgar och en pareo (ett färgglatt tygstycke som knyts runt kroppen).

Boka er smekmånad på Bora Bora
Alla är olika och på Bora Bora finns det all möjlighet att njuta av en smekmånad/bröllopsresa som blir ett minne för livet oavsett vad ni har för preferenser. Ovan finns ett axplock med värdefull information om vad ni kan förvänta er om ni väljer att resa till Bora Bora – det är inte för inte som ön listas som en av världens mest romantiska platser!

Det går även att boka skräddarsydda smekmånadsresor till ön för livets kanske mest drömmiga semester som nygifta. Vill ni bara hänga på stranden i solen? Eller vill ni ägna er åt olika aktiviteter? Här finns något för alla par och just Bora Bora är den mest populära ön i Franska Polynesien vad gäller bröllopsresor. Låt kärleken spira!

 


Posted

in

by

Tags: