flight bora bora

Hitta Flyg

 

flight bora bora

 

Det bästa (och nästan enda) sättet att ta sig till Bora Bora är av naturliga skäl via flyg. Så gott som alla resor går till flygplatsen Motu-Mute, som ibland också kallas Bora Bora Airport (IATA: BOB, ICAO: NTTB). Flygplatsen etablerades faktiskt som flygbas redan under Andra Världskriget då öarna användes av militära skäl och har sedan 1958 varit navet i den kommersiella trafik som går från och till ön via luften.

Flygbolag och priser

Det går mellan två och tre flyg till Bora Bora dagligen och inga nattetid – en naturlig konsekvens av den lilla flygplatsen och dess begränsade kapacitet och personal. Det är naturligtvis en stor fördel när du väl är på plats: lugnet störs sällan av lågt flygande flygplan på väg in mot eller från ön. Air Tahiti Nui, Air Tahiti och Air France flyger alla till ön i olika utsträckning och du bör räkna med en mellanlandning på Tahiti innan du är framme. Priset för en resa varierar stort med säsongerna men ligger överlag i nivå med resor till övriga delar av Polynesien.

Restid

Beroende på rutt så kan en resa ta från cirka 30 och upp till hela 60 timmar innan du är framme. Då så gott som alla flygresor till Bora Bora från Europa görs från Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris, handlar det ofta om hur bra du kan tajma in resan mellan Sverige och Frankrike. Många väljer att först besöka Frankrike och Paris för att sedan fortsätta till Bora Bora via Tahiti.

Restips

Ett riktigt insidertips är att, om du har möjlighet, välja att sätta dig på flygplanets vänstra sida under den sista etappen. På så vis får du nämligen en fullständigt magnifik vy av Bora Bora medan ni är på väg in mot landningsbanan i Motu-Mute.

Eftersom det är en lång flygresa (det är faktiskt få som är längre: Polynesien ligger bokstavligt talat på andra sidan Jorden!) kan det vara en bra idé att förbereda sig såväl mentalt som fysiskt. Rör dig ofta i kabinen och/eller ha stödstrumpor för att undvika blodproppar i benen, ta med en god bok eller gott om podcasts och förbered dig på att dina resväskor inte alltid hinner med samma plan ut till slutdestinationen som du gör.

 


Posted

in

by

Tags: