Ät bra i Bora Bora!

Under en semester är god mat ett givet inslag och på Bora Bora finns det flera lyxiga restauranger och caféer. På Bora Bora finns det finrestauranger liksom lite billigare alternativ för dig med en mer begränsad budget. Redan innan avfärd finns det möjlighet att spana in några av de mest populära restaurangerna på ön. Så att du kan välja vilken eller vilka du vill besöka. Här finner du tips på var du kan äta när du är på Bora Bora!

Populära restauranger på Bora Bora

• Bora Bora Yacht Club: Här kan du äta utmärkt mat till bra priser i en härlig dessutom en avslappnad miljö. Välj mellan flera olika rätter – det finns något för de flesta smaker så som fräscha fisk- och skaldjursrätter men även saftiga stekar. Något du blir varse under din vistelse på Bora Bora är att de gärna serverar rätter med franska inslag.

• Lagoon Restaurant by Jean-Georges: Det här är en så kallade “fine dining”-restaurang som erbjuder maträtter i världsklass. Njut av både utsikt över vattnet och fantastisk mat. Här är det dock prisklass dyr som gäller vilket kan vara bra att veta om. Å andra sidan erbjuder Lagoon Restaurant by Jean-Georges en riktig upplevelse som också lär bli ett fint minne från Bora Bora.

• La Villa Mahana: Ännu en restaurang som erbjuder en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga är La Villa Mahana. Det skvallrar bland annat väntetiden om. Under högsäsongen behöver du vara ute åtminstone två månader i förväg om du vill få ett bord! Det ska tilläggas att det enbart finns sex bord för en exklusiv känsla samt ett sjunde bord som är privat.

Bora Bora Maikai: Här kan du se fram emot nya rättar varje dag som är en kombination av amerikanska och franska smaker. Det finns både fisk- och skaldjur samt kötträtter att välja mellan.

• Bloody Mary’s: Det här är en av de mest kända restaurangerna på Bora Bora. Därmed är det tätt med turister bland besökarna. När det gäller maten är åsikterna delade – men du behöver faktiskt inte besöka Bloody Mary’s för att äta middag. Om du bara vill se restaurangen med egna ögon för att den är så populär har du möjlighet att titta in och beställa en drink.

• Restaurant Fare Manuia: En trevlig atmosfär med enkel men god mat erbjuds på Fare Manuia. Här träffar du på fler lokalinvånare än turister till skillnad från många andra restauranger på Bora Bora. Njut av drinkar och en pizza direkt från vedugnen eller en smarrig hamburgare.

Caféer på Bora Bora

Det är som sagt inte särskilt billigt att äta på Bora Bora om du besöker de fina restaurangerna. Men om du vill passa på att njuta av godare och lite mer exklusiv mat på kvällen kan det vara en god idé att beställa lunchen på något av de med plånboksvänliga caféerna på ön.

• Aloe Café: Det här caféet serverar allt från ljuvliga bakelser och sötsaker till sallader, hamburgare, pizza och paninis. Även glassen sägs vara utmärkt. Caféet är en favorit hos många och priserna håller sig på en normal nivå.

• Le Paradiso: Ett mindre café med franska och turkiska smaker där du även kan dricka kaffe liksom öl och milkshake.

Snack Matira: Det här är också ett av de mest populära caféerna som finns på Bora Bora och ligger beläget på berömda Matira Beach. Här kan du stilla hungern med lunch eller stanna till för något litet så som glass eller en smörgås. Snack Matira erbjuder även grillade stekar, fisk, hamburgare, omeletter, pizzor och sallader.

• Ben’s: Även detta hak ligger på Matira Beach och erbjuder en meny med amerikanska och mexikanska influenser med allt från hamburgare till korv med bröd, smörgåsar och liknande. Givetvis kan du också beställa fiskrätter tillagade på nyfångad fisk från ön.

• Roulette Matira: Om du vill testa på enklare maträtter som lokalinvånarna på Bora Bora äter ska du besöka Roulette Matira. Prisnivån är rimlig och du kan välja mellan allt från fisk- och skaldjursrätter till biff med ris, hamburgare och goda smörgåsar. Du kan faktiskt hyra en cykel här också!

Ät billigt på Bora Bora

Det finns så klart fler budgetalternativ när du vill äta lite billigare på Bora Bora. Just för den sakens skull behöver du inte äta dåligt. På Bora Bora kan du passa på att äta som lokalinvånarna  därför ska du stanna till vid små stånd vid gatan eller besök någon av matbutikerna.

• Matstånd: Det finns mindre matvagnar och matstånd på Bora Bora där du kan köpa lättare rätter. Exempelvis hamburgare, pizza och crepes. En del erbjuder även grillad kyckling och fiskrätter, pommes och kebab. Vissa matvagnar kallas för ”Les Roulettes” – helt enkelt för att det är mobila minimatvagnar på hjul. Du kommer även kunna köpa färsk frukt från Bora Bora som du inte får missa.

Matbutiker i Bora Bora

På ön finns det olika matbutiker där du kan handla på egen hand. Köp med dig godbitar och avnjut i din bungalow eller ha picknick på stranden. Beroende på hur du bor kan du få tillgång till ett kök så att du kan förbereda din egen mat. Det gäller främst budgethotell och pensionat. Några populära mataffärer på Bora Bora är:

Chin Lee’s Market: Här kan du köpa allt från färska grönsaker och frukt till kött. Men även nybakat bröd, ost och kakor. Det är också möjligt att köpa med sig tillagad mat för en billig peng från Chin Lee’s Market.

Tiare Market: Det här är en mindre livsmedelsbutik – men med ett rejält utbud till bra priser. Färsk frukt och grönsaker varvat med franska ostar, bröd, fisk och kött finns att välja och vraka mellan på Tiare Market.

• Super U: På Super U kan du handla livsmedel och råvaror billigt. Affären är storlek större och därmed är utbudet också mer generöst.

Det finns med andra ord mat i alla prisklasser på Bora Bora som passar oavsett om du har en stor eller liten budget. Men ett tips är så klart att unna sig åtminstone en middag på någon av de mer exklusiva restaurangerna på ön för en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.


by