Sport- och nöjesfiske – Bora Bora har allt

Att fiska, vare sig det är för sport eller nöje, har varit en stapel inom svensk kultur i generationer. Men hur ser det ut i resten av världen? Vad ska man fiska om inte lax och abborre sena sommarkvällar? Alla länder har någon fiskart som är inhemsk för just deras vatten och det finns en historia bakom varje art. Att fiska för att äta är kultur i alla länder men sedan finns det platser där fiskarna är starkare och har lite mer liv i sig. Där växer fiske som en sport allt mer och mer. Sportfiske är när du fiskar i rekreationssyfte. Det kräver mer av en person att fiska på detta sätt men det finns få saker som kan jämföras med känslan av att fånga den där bjässen.

Vill du ha en riktigt rolig och äventyrlig fiskeupplevelse är Bora Bora en plats för dig. Denna vackra ö i Franska Polynesien levererar fina fiskar, stora som små. Här är fiske en stor del av kulturen som befolkningen gärna visar upp och delar med sig av sina hemligheter. Man kan åka med på fisketurer där de visar en runt ön och några prisvärda fiskeplatser eller hyra en båt själv och fiska runt lagunen.

Bora Bora i Tahiti är ön, eller rättare sagt en samling av atoller som ser ut som vackra och glittrande stenar. Det kristallblåa vattnet går att se genom – meter för meter. Här kan du uppleva sann harmoni under din fiskeresa men du kan även uppleva harmoni om du bara vill lägga dig på stranden och känna varma vindar i håret. Korallrevet är även det någonting spektakulärt att begrunda om du inte åker ut på en fisketur – det finns alltså både rörligt färgglatt och stilla färgglatt att njuta av i det vackra vattnet.

 

Olika typer av fiske på den lilla ön i havet

Vad för fiske kan man göra på Bora Bora? Djuphavsfiske och lagunfiske är de två bästa och roligaste formerna av fiske på denna ö. Vilken passar bäst för dig?

 

  • Djuphavsfiske Fiske på djupt vatten där du kan få tag i större och aggressivare fiskar. Här finns det en stor mängd fiskar, såsom spjutfiskar, Mahi Mahi, tonfisk och barracuda. En sak att tänka på med dessa fiskar är att de som man fångar inom djuphavsfiske oftast dör på vägen upp av dykarsjuka. De är gjorda för att leva på djupet och deras simblåsa skadas av att de kommer upp till ytan. Därför kan man inte släppa tillbaka fiskarna och de måste då ätas, eller i en klassisk jägaranda sättas upp på väggen hemma.

 

  • Lagunfiske – Denna typ av fiske är för de som vill ha ett lugnare tempo och lite mindre, men fortfarande intressanta och annorlunda fiskar. Här är det kvalitetsfiskning i sitt ess och Bora Bora erbjuder fiskare de perfekta miljöerna och omständigheterna för att hitta den perfekta fångsten för alla åldrar. Fiskar som man kan fånga här är mindre barracudor, bonito, trevally jack, snappers och groupers. Alla dessa fiskar är troféeer i sig och att fiska i lagunen är kul för hela familjen.

 

 

  • Pärlfiske – Att fiska ostron från en kanot i det öppna vattnet är en otrolig frihet. Det finns flertalet rankor med ostron som har legat i vattnet i ett par år för att spisa plankton. Snäckskalet är runt och har slipats under åren för att likna en diamant. När pärlan är redo att skördas får man ta sig under vattenytan för att ta loss rankorna. En minst sagt ovanlig och spännande upplevelse!

 

 

Mer än bara fiske

Förutom fisket, är det vackert att beskåda de små marina liven från en båt eller en strand. I det 28-gradiga vattnet är det härligt att bara vara. Och med 500 olika arter av fiskar är man gärna där – och bara är. Men vill du fiska på riktigt borde du åka ut på morgonen när det är lite kyligare temperaturer. På kvällen är den vackra solnedgången någonting som inte borde missas. Färgerna i himlen blir nästintill lika många som korallreven och fiskarnas härliga färgpaletter. Kom ihåg att vintermånaderna är bäst för fiske, fria från regn och storm, på Bora Bora.

 

En annorlunda charter på Bora Bora?

Det är inte många som kan säga att de har djuphavsfiskat på Bora Bora, men de som har det kommer nog aldrig att glömma det. Stilla havet har så mycket att erbjuda och allt som vi människor kan göra koncentrerar sig runt Franska Polynesien. Vem vet, du kanske upptäcker en ny ö mitt i din jakt på den största av alla spjutfiskar.

Att ta sig till Bora Bora är inte svårt men det är tidskrävande. Men planerar du en fiskeresa olikt någon annan resa kommer Bora Bora att vara den perfekta platsen. Det går att flyga dit med charter och bland annat Ving erbjuder resor. Kolla runt efter all inclusive-resor på nätet så kanske du hittar ett paketerbjudande som ser till att du får den bästa resan någonsin med både flyg och hotell. Då kan du fokusera på det som är roligast – fiske, bad och lugn och ro.

Bora Bora, ön olik alla andra, är en drömdestination och ett paradis för fiskare, livsnjutare och äventyrare.


Posted

in

by

Tags: