transport bora bora

Ta dig runt på Bora Bora

Bora bora transport

 

Det är inte konstigt att många suktar efter att åka på semester till Bora Bora. Ön är mer eller mindre synonym med ett paradis! Bora Bora är som bekant en del i ögruppen Sällskapsöarna och är belägen ungefär 260 kilometer nordväst om Tahiti. I dag lever cirka 7 300 invånare på ön och själva huvudorten på Bora Bora är Vaitape där mer än hälften bor. Och om du har möjlighet att åka till Bora Bora någon gång och vill ta dig runt finns det fler a olika sätt att upptäcka öns 38 km²!

Att ta sig runt på Bora Bora skiljer sig en del från det vanliga sättet att transportera sig på semesterorter. I och med att det är en ö är båt det vanligaste alternativet. Dessutom ligger Bora Bora beläget lite speciellt. Runt huvudön finns små öar (motus) som liksom omringar den. Men förutom båt finns det som sagt lite andra transportalternativ att välja mellan. Tips hittar du nedan!

Från flyget till Bora Bora

Om du flyger med Air Tahiti brukar en kostnadsfri transferbåt ingå som tar dig från flygplatsen till Vaitape. Har du bokat in dig på något av alla lyxhotell som finns på Bora Bora brukar det komma personal från hotellet som hämtar upp sina gäster. Antingen ingår denna tjänst eller också tillkommer en avgift. Det kan vara värt att dubbelkolla innan du reser så du är på det klara med hur du kommer fram till ditt hotell efter den långa flygresan.

Hotellets transferbåtar

Småöarna runt om huvudön är alltså också en del av Bora Bora och dessa kallas även för motus. Alla de resorter som är belägna på en motu brukar erbjuda en egen transferbåt som kör enligt schema till huvudön varje dag. Liksom ovan ingår denna tjänst när du bor på vissa hotell medan andra tar ut en avgift. Detta kan du så klart också kontrollera innan avfärd eller fråga personalen på hotellet där du bor under din semester.

Bussturer på Bora Bora

Det finns bussar du kan åka med på de tahitiska öarna och dessa kallas för ”Le Truck”. Du kan välja om du vill åka med på en tvåtimmarstur, och se den vackra ön på ett bekvämt sätt! Under färden får du chansen att fotografera utvalda platser där bussen stannar till. Dessutom brukar det bli ett stopp vid den kända restaurangen Bloody Mary också.

Beställ en taxi

Du har också möjlighet att åka taxi på Bora Bora och du kan boka en sådan när som helst. Var dock beredd på att priserna är höga och efter klockan 19:00, på kvällen brukar de stiga ytterligare i och med kvällstaxan. Därmed är det alltid en god idé att kontrollera vad din taxiresa kommer att kosta innan du bokar.

Cykla runt på Bora Bora

Vill du satsa på ett mer plånboksvänligt alternativ ska du passa på att hyra en cykel! Se bara till att du har din cykel under uppsikt när du inte använder den. Många av hotellen på Bora Bora erbjuder sina gäster möjlighet att hyra en cykel – dock kan det vara billigare hyra hos lokala företag på ön i stället. I och med att ön är relativt liten är det perfekt att se sig omkring på en cykel. Du får chansen att uppleva den fantastiska naturen på nära håll och kan känna doften från alla de underbara tropiska blommorna.

Hyr en moped eller en bil

Det finns flera olika företag som erbjuder turister möjligheten att hyra en bil eller en moped. Om du vet med dig att du vill hyra antingen en bil eller en moped redan innan du åker kan det vara värt att boka redan i förväg. Antalet hyrbilar och mopeder som finns tillgängliga är nämligen begränsat. Tänk också på att hålla ögonen öppna när du kör på kvällen när det är mörkt – många cyklar och kör moped utan ljus! Det finns även så kallade ”beach-buggys” som har plats för två personer som du kan hyra. Ett alternativ som ofta är något billigare än att hyra en bil.

Äventyrliga turer på Bora Bora

Om du är adrenalintörstande och gärna åker på äventyr finns det fler sätt att utforska och upptäcka Bora Bora. Det finns olika båtturer du kan ge dig ut på för att se lagunen eller också kan du åka på 4×4 safari om du inte har något emot en skumpig tur. Vill du ge dig upp i luften och få en ny bild av ön kan du faktiskt också åka helikopter över Bora Bora!

Hyr en egen båt

Är du sugen på att segla runt Bora Bora och har en stor semesterkassa kan du hyra en yacht. Du kan välja själv om du vill få med dig en kapten, eller om du hellre vill klara dig på egen hand och segla själv. Sedan finns det även fiskebåtar som kan hyras för en tur längre ut om du vill se om det nappar.

Som du ser finns det gott om alternativ när du vill ta dig runt på Bora Bora. Det kvittar om du har en stor eller liten budget – det finns något för alla. Även om stranden givetvis lockar under en semester på denna tropiska ö, finns det faktiskt en hel del att se och upptäcka. Så missa inte chansen att ta en båttur, hyra en cykel eller moped och njut av de hänförande omgivningarna.


Posted

in

by

Tags: